Ingredience
- 500 g bramborových noků (gnocchi)
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 2 plátky farmářského másla Tatra
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 g smetany na vaření 10% Tatra
- 10 stonků zeleného chřestu
- 1 malá vanička baby špenát
- 2 lžíce pesta z medvědího česneku
- strouhaný muškátový oříšek
- sůl, pepř
K podávání:
- cca 100 g nastrouhaného parmezánu
- 1 větvička pečených cherry rajčat
Postup
- V hluboké pánvi rozehřejte jeden plátek másla a orestujte na něm šalotky a česnek, vše nakrájené nadrobno.
- Přilijte vývar, smetanu a promíchejte. Přisypte chřest nakrájený na menší kusy, baby špenát a společně povařte cca 15 minut.
- Přisypte gnocchi a povařte několik minut do změknutí. Dochuťte solí, pepřem a případně i špetkou muškátového oříšku.
- Na závěr gnocchi odstavte z plotny, aby se omáčka už nevařila. Zvýrazněte ji pestem z medvědího česneku a druhým plátkem studeného másla.
- Podávejte se strouhaným parmezánem a ozdobené předem opečenými cherry rajčaty v troubě.