Recepty Krémové gnocchi s pestem z medvědího česneku

Krémové gnocchi s pestem z medvědího česneku

Ingredience

  • 500 g bramborových noků (gnocchi)
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 plátky farmářského másla Tatra
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 g smetany na vaření 10% Tatra
  • 10 stonků zeleného chřestu
  • 1 malá vanička baby špenát
  • 2 lžíce pesta z medvědího česneku
  • strouhaný muškátový oříšek
  • sůl, pepř

 

K podávání:

  • cca 100 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 větvička pečených cherry rajčat

Postup

  1. V hluboké pánvi rozehřejte jeden plátek másla a orestujte na něm šalotky a česnek, vše nakrájené nadrobno.
  2. Přilijte vývar, smetanu a promíchejte. Přisypte chřest nakrájený na menší kusy, baby špenát a společně povařte cca 15 minut.
  3. Přisypte gnocchi a povařte několik minut do změknutí. Dochuťte solí, pepřem a případně i špetkou muškátového oříšku.
  4. Na závěr gnocchi odstavte z plotny, aby se omáčka už nevařila. Zvýrazněte ji pestem z medvědího česneku a druhým plátkem studeného másla.
  5. Podávejte se strouhaným parmezánem a ozdobené předem opečenými cherry rajčaty v troubě.

Použité produkty